André De Groote wint een Caecilia Prijs 2020
Verhaal

André De Groote wint een Caecilia-Prijs 2020

En de prijs gaat naar

De Vereniging van de Belgische Muziekpers heeft de Caecilia-prijzen 2020 voor de beste klassieke cd- en dvd-producties van het afgelopen jaar uitgereikt.

André De Groote kreeg de prijs “coup de coeur du jury” voor zijn integrale van de 32 pianosonates van Beethoven, uitgegeven bij Et'cetera.

Waarom en hoe deze cd-uitgave tot stand kwam, leest u hier op pagina zeven.

De jury bestond dit jaar uit:

  • Roger Creyf
  • Patrice Lieberman
  • Martine D. Mergeay
  • Stephan Moens
  • Hans Reul
  • Olivier Vrins

André De Groote, een van de grote pianisten van de 20ste eeuw

Wanneer de naam André De Groote valt, kijkt iedereen op, of beter, luistert iedereen. Laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 1968 en vele andere wedstrijden, solist, chamber music performer, concertist, met een reeks fantastische opnames waaronder de 32 sonates van Beethoven en het totale oeuvre voor piano van Brahms, geniet André internationale erkenning als bijzonder veelzijdig Belgisch pianist.

Bescheiden heeft hij gekozen om zijn pedagogisch-artistieke kwaliteiten gedurende jaren in te zetten in het Koninklijk Conservatorium Brussel, naast vele internationale masterclasses. Vele van de docenten vandaag hebben dan ook zijn meesterschap mogen ervaren en zijn zelf doorgegroeid tot hoogstaande musici. Anderen hebben muzikale trajecten met hem gedeeld. Op 28 maart 2020 werd hij 80 en dat vieren we met fierheid, respect en met een muzikale knipoog naar zijn carrière!

André De Groote wint een Caecilia Prijs 2020

Een feest ter ere van André De Groote

Wenst u ook aanwezig te zijn op het groot feest?
Schrijf u in via de nieuwsbrief van het Koninklijk Conservatorium Brussel.
Zodra we op een veilige manier samen het glas kunnen heffen, wordt u op de hoogte gesteld.

Deel dit