GEANNULEERD Strijkersensemble | Romantische Idylle

Strijkersensemble | Romantische Idylle | picture Pepa Niebla
Concert
Data
,
12:30
to
13:30
Location
Concertzaal, Regentschapsstraat 30 Brussel
Prijs
€5
Reservation
Wordt spoedig gecommuniceerd

Romantische Idylle

Met droefheid melden we dat dit concert geannuleerd is.

Idyllische sferen, zeemzoete romantische melodieën, feeërieke klanken en afkomstig uit Bohemen, dit zijn de ingrediënten van dit prachtige strijkersprogramma. Het “Intermezzo” van Franz Schreker is een pareltje.

Schreker was ooit de meest gevierde componist in Duitsland, maar de opkomst van het Nazisme bracht zijn muziek eerst in onmin, om uiteindelijk (ten onrechte) in de vergetelheid te geraken. Lieflijk, speels, lichtvoetig, adjectieven die je niet meteen met het werk van Leos Janacek verbindt, maar die dit jeugdige werk voor strijkers goed typeren. Deze Idylle is zeker nog schatplichtig aan de hoofdbrok op het programma: de Serenade voor strijkers van Antonin Dvorak. Dit is samen met de Serenade van Tchaikovsky het hoogtepunt uit de romantische strijkersliteratuur en een “must” voor elke strijkersstudent om in de opleiding te spelen.

Onder leiding van

Erik Sluys

Orkest

Strijkersensemble van het Koninklijk Conservatorium Brussel

 

Programma
  • Franz Schreker, Intermezzo Op. 8
  • Leoš Janáček, Idylle voor strijkorkest
  • Antonín Dvořák, Serenade voor strijkers

Kortingstarieven

Deze avond is gratis voor kinderen onder de 12 jaar of personen in het bezit van een KCB Concert Lidkaart. Eveneens voor werknemers en studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles, RITCS en EhB. Wij bieden een kortingstarief aan voor senioren en groepen vanaf 10 personen. Breng zeker uw identiteitsbewijs mee.

Deel dit