Publieke verdediging Korneel Le Compte

Publieke verdediging Korneel Le Compte
Expositie
Data
,
14:00
to
17:00
Location
Tentoonstellingszaal, Regentschapsstraat 30 Brussel
Prijs
Gratis
Reservation
Verplicht via mail: Inge.Pieters@vub.be (deadline voor 20 november)

Building Bridges

Het idee voor een artistiek doctoraat rond “Building Bridges” ontstond in de nasleep van de tsunamiramp in Fukushima, Japan, in 2011. De plotse confrontatie met de eigen machteloosheid zocht en vond een uitweg in benefietconcerten met mijn Duo in eigen land en concertreizen in Japan. Optredens in klinieken en scholen in de getroffen gebieden leidden tot een inzicht in de rol van muziek in de “echte” wereld, ver weg van de comfortzone van de opera waar ik al meer dan 30 jaar als contrabassist werkte.

Door mijn studies en activiteiten in de Oude Muziek was de keuze voor oude instrumenten zoals de Weense Kontrabas en de Viola d’Amore voor de hand liggend. De zoektocht naar repertorium leidde tot arrangementen en compositieopdrachten, de Japanreizen leidden tot samenwerking met vioolbouwers en tot het ontwerp en de realisatie van nieuwsoortige demonteerbare instrumenten, de confrontatie met een andersoortig publiek bracht een dieper inzicht in de relatie tussen muzikant en luisteraar.

Het verlangen om al deze verschillende connecties samen te brengen en verder te onderzoeken resulteerde in een doctoraatsproject waarin ook nog andere brug-onderwerpen aan bod komen. Uiteindelijk zal dit doctoraat bestaan uit verschillende blogs, CD- en DVD- opnames, een documentaire, performances en een boek getiteld “Meta Hodos - A Personal Journey and a Method for the Viennese Violone”.

 

Medegeorganiseerd door Brussels Arts Platform.

Deze publieke verdediging wordt u gratis aangeboden en wordt afgesloten met een drink. Reserveren is verplicht via mail, deadline inschrijving is voor 20 november.

Deel dit