Toots Thielemans Jazz Award | 14e editie

Toots Thielemans Jazz Award | 14e editie KCB 2023
Event in spotlight
Data
,
20:00
Location
Bozar - Zaal M, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs
€5 / €0
Reservation
Zie onderaan - Tarieven & Reservaties

De TTJA

De Toots Thielemans Jazz Award is een initiatief van het Koninklijk Conservatorium Brussel en wordt uitgereikt aan de meest verdienstelijke student(en) uit de jazz-afdeling. Het conservatorium schenkt de winnaar(s) een geldprijs en biedt hem/haar een concert aan. Op deze wijze wil onze instelling jong jazztalent stimuleren om het beste van zichzelf te geven en zo de fundamenten te leggen voor een latere carrière. Het is wijlen Toots Thielemans die zijn naam persoonlijk verbond aan deze prijs. Het KCB nodigt u van harte uit op deze 14e editie.

Met dank aan de Vriendenkring Koninklijk Conservatorium Brussel VZW en het Paleis voor Schone Kunsten, Bozar.

Line-up

Gaspard Sicx, drums
Yuxiang Zhang, gitaar
Harmen Fraanje, piano
Jim Monneau, contrabas

En de laureaten zijn

Yuxiang Zhang

Yuxiang Zhang (1995), gitarist en componist uit China, begon zijn muzikale opleiding op veertienjarige leeftijd. In september 2019 verhuisde Zhang naar Brussel en vervolgde hij zijn studie aan ons conservatorium bij Peter Hertmans en Diederik Wissels. Momenteel werkt hij als artiest in Brussel en speelt hij in verschillende projecten zoals "Mojo Jojo", die in 2022 in Italië toerde en hun eerste album opnam in november 2022; "Francis", een duet met drummer Victor Khaddaj; "Standard Deviation", een duet met drummer Umberto Odone; en zijn eigen project "Yuxiang Zhang Quartet" dat zich voorbereidt op zijn eerste album.
 

Yuxiang Zhang TTJA KCB 2023 (f Marion Boxho)
Gaspars Sicx (f Roger Vantilt)

Gaspard Sicx

Gaspard Sicx, geboren te Brussel, begon op zestienjarige leeftijd met drummen. Na een jaar in de Jazz Studio in Antwerpen, waar hij Manolo Cabras en Marek Patrman ontmoette, ging hij naar het Koninklijk Conservatorium Brussel. Al snel begon hij in en rond Brussel te spelen met muzikanten als Lynn Cassiers, Jordi Grognard, Quentin Stokart, Benjamin Sauzereau en vele anderen. Hij leidt nu verschillende projecten zoals het Gaspard Sicx quintet, Super Gum en zijn trio die net hun eerste album ''There Is No Time'' hebben uitgebracht. Ten slotte, speelt Sicx ook als sideman in bands zoals Fievel Is Glauque, Joseph Nowell Trio, Jordi Grognard Trio, etc. 

Vriendenkring Koninklijk Conservatorium Brussel VZW

De Toots Thielemans Jazz Award wordt ondersteund door de Vriendenkring. De Vriendenkring draagt bij aan de sociale, maatschappelijke en financiële ondersteuning en uitstraling van het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel. Met de Toots Thielemans Jazz Award stimuleren ze het artistiek entrepreneurship voor alumni. Kortom, de Vriendenkring van het Koninklijk Conservatorium Brussel VZW wenst een duurzaam artistiek engagement met de samenleving aan te gaan! 

Tarieven

Welk ticket moet ik reserveren (€5 / €0)?

Voor wie is het €0?
Dit event is gratis voor werknemers en studenten van het KCBCrBRITCS en EhB, zij mogen een tweede persoon naar keuze gratis meenemen om ze kennis te laten maken met onze prachtige instelling.
Breng zeker het adequate identiteitsbewijs mee en toon dit aan het onthaal, dan mag je gratis binnen.

Voor wie is het €5?
Alle personen die buiten bovenstaande categorieën vallen, zullen een ticket aan de prijs van €5 moeten reserveren.
Betalende tickets reserveren kan enkel via de website van Bozar.

Deel dit