Concert Korneel Le Compte & Haruko Tanabe

Korneel Le Compte & Haruko Tanabe | Duo Sweet 17
Concert
Data
,
18:00
to
20:00
Location
Grand Foyer van de Munt, Muntplein Brussel
Prijs
Gratis
Reservation
Verplicht via mail: Inge.Pieters@vub.be (deadline voor 20 november)

Duo Sweet 17

Op 25 november om 18:00 speelt het Duo Sweet 17 een dubbel-recital in de “Grand Foyer” van de Munt in het kader van het Doctoraat in de Kunsten van Korneel Le Compte. Dit Duo is letterlijk uniek: de combinatie van Viola d’Amore en Weense Contrabas is elders tot hiertoe onbestaande.

Korneel Le Compte was decennialang solo contrabassist van het Muntorkest. Naast de “gewone” contrabas legde hij zich toe op de historische varianten van het instrument, en dan vooral op de 18de-eeuwse “Wiener Violone”, de contrabas uit Mozart’s tijd. Dit instrument is helemaal anders gestemd dan de moderne contrabas en is voorzien van darmsnaren en frets.
Haruko Tanabe, violiste bij hetzelfde Muntorkest, speelt weliswaar viool vanaf haar derde levensjaar, maar ontdekte enkele jaren geleden de Viola d’Amore met haar 13 snaren en haar resonante stemming in D.

Hoewel beide instrumenten naast elkaar hebben bestaan, en een gelijkaardige stemming hebben, was blijkbaar niemand op het idee gekomen om ze te combineren. Dat is nu dus gebeurd. Aangezien er voor dit duo geen origineel repertorium bestaat, bewerkten Korneel en Haruko muziek uit vier eeuwen, van barok tot hedendaags. Duo Sweet 17 concerteerde in binnen-en buitenland, met name in Japan waar ze na de tsunami-ramp naar Fukushima trokken om er voor de slachtoffers te gaan spelen.

 

Programma

Het eerste recital bevat werk van Bach, Mozart, Vanhal, en een speciaal voor het Duo gecomponeerd werk van de Amerikaanse componist Giuseppe Lupis. Na de pauze gaat het richting Japan, met volksmuziek, filmmuziek, video-game tunes en een paar verrassingen.

 

Medegeorganiseerd door Brussels Arts Platform.

Deze avond wordt u gratis aangeboden, reserveren is verplicht via mail. Deadline inschrijving is voor 20 november.

Deel dit