KCB Jazz @ Bozar

Concertzaal Henry Le Boeuf (Bozar)
Event in spotlight
Data
,
20:00
Location
Concertzaal Henry Le Boeuf, Paleis voor Schone Kunsten Brussel (BOZAR), Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs
Gratis toegang

Bozar organiseert op maandag 20 maart 2023 een evacuatieoefening voor de concertzaal Henry Le Boeuf (Bozar). Daartoe organiseren Bozar en het Koninklijk Conservatorium Brussel, departement van de Erasmushogeschool Brussel een gratis privéconcert op inschrijving. Achteraf wordt u uitgenodigd voor een drankborrel met de musici. 

Ensemble

Raphaël Aurand, drums & artistieke leiding
Robin Couderc, contrabas 
Jonas Blume, piano 
Lucia Pires, fluit
Maxime Dereux, altsaxofoon
Liu Yanfeng, tenorsaxofoon
Gabriel Long, trompet & bugel
Hugo Dudziak, (piston)trombone
Pierre Lagache, baritonsaxofoon
Ee Hyung Jin, basklarinet
Gilles Van Den Cruyce, zang
Augustin Pitrebois, klank/geluid 

Aan het Koninklijk Conservatorium Brussel worden de jazz-studenten opgeleid om hun instrument volledig te beheersen. Daarnaast wordt er echter ook veel aandacht geschonken aan het leren arrangeren en componeren om gaandeweg  hun eigen muzikale stem te vinden. Geïnspireerd door de erfenis van de grote arrangeurs van jazzensembles, brengen 9 jonge musici van het Koninklijk Conservatorium Brussel hun eigen arrangementen van composities die in de 20e eeuw door Amerikaanse musici zijn gecomponeerd en intussen jazz-standards zijn geworden. 

Dit ensemble wordt geleid en gecreëerd door de jonge Franse drummer Raphaël Aurand, zelf componist en arrangeur, afgestudeerd aan het Conservatoire de Lyon en momenteel studerend aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Lionel Beuvens (drums) en Pieter Nijsten (arrangement). 

Voor de oprichting van dit ensemble en de artistieke leiding ervan liet Raphaël Aurand zich inspireren door musici als Laurent Cugny, Thomas Mayade en Bastien Ballaz.

Deel dit