GEANNULEERD Binnenskamers in GC De Markten

Binnenskamers
Concert
Data
,
9:30
to
12:00
,
9:30
to
12:00
,
9:30
to
12:00
,
9:30
to
12:00
,
9:30
to
12:00
,
9:30
to
12:00
Location
Spiegelzaal van GC De Markten, Oude Graanmarkt 5 Brussel
Prijs
De lezingen zijn telkens betalend en de concerten zijn gratis

Met droefheid melden we dat dit concert geannuleerd is.

Binnenskamers is het uitstalraam van de klassen kamermuziek van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Deze concertreeks laat de ensembles die er klaar voor zijn uitzwermen naar podia buiten onze instelling. Het publiek kan kennismaken met het aanstormend talent van morgen: een sneak preview, een uitgelezen kans voor nieuwsgierige oren.

Ook dit voorjaar organiseert het Brussels Ouderenplatform in samenwerking met De Markten en het Koninklijk Conservatorium Brussel voordrachten rond klassieke muziek gevolgd door een concert. Voordrachtgever is Dirk Baeten, leraar muziekgeschiedenis en specialist van Westerse klassieke muziek. Na de voordracht volgt een optreden van onze studenten Kamermuziek. Na de voordracht kan wie het wenst nog gaan lunchen in een restaurantje in de buurt. 

Programma

Vrijdag 6 november: Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Beethoven, 250 jaar geleden geboren in Bonn, zal in Wenen uitgroeien tot één van de grootste componisten van zijn tijd en tegelijkertijd ook één van de eerste vrije componisten. Vooral met zijn piano-kamermuziek en zijn negen symfonieën verlegt hij muzikale grenzen naar de romantiek en zelfs latere strekkingen. Hij kan dus beschouwd worden als degene die de mogelijkheden samengevat heeft, waaruit latere generaties voortdurend geput hebben. Aansluitend kan je genieten van het pianotrio opus 1 nr. 1 uitgevoerd door Memento trio, studenten van het KCB.
Plaats: Spiegelzaal van ‘De markten’ , Oude Graanmarkt 5 – 1000 Brussel.

De studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel brengen u het volgend programma op 6 november 2020:

Programma: pianotrio Op. 1 nr. 1 in Es        Ludwig Van Beethoven
                      Pierre Vopat (viool)
                      Alvaro Quintero (cello)
                      Jung-Bin Lim (piano)

Vrijdag 4 december 2020: Mieczyslaw Weinberg (1919-1996)
Weinberg was een Pools-Russische componist van Joodse afkomst. Hij werd door Katsjatoerian en Sjostakovitsj geprezen vooral na kennismaking met diens eerste symfonie. Vele overeenkomsten zijn te vinden tussen de werken van Weinberg en Sjostakovitsj zowel in genre (symfonieën & strijkkwartetten) als qua stijl. Sinds een tiental jaar herontdekken we deze onbekende componist dankzij opnamen van onder anderen Gidon Kremer en het Danel kwartet. Naast het bespreken van Weinberg en andere Poolse en Russische componisten gaan we tijdens deze lezing ook wat dieper in op de situatie van deze musici tussen beide wereldoorlogen. Het Aleydis kwartet van het KCB speelt als afsluiter het 16de strijkkwartet van Weinberg.
Plaats: Spiegelzaal van ‘De markten’ , Oude Graanmarkt 5 – 1000 Brussel.

 

Prijzen

Deelname enkel voordracht en concert: 
12 euro, met Bop-kaart 10 euro, paspartoe kansentarief 2 euro.


Deelname met voordracht, concert en lunch: 
32 euro, met Bop-kaart 30 euro, paspartoe kansentarief 22 euro. Code 41715.
 

Extra informatie vindt u op de website van het Brussels Ouderenplatform

Onthaal met koffie telkens vanaf 9 uur. Voordracht om 9.30 uur. Het concert start om 11.45 uur. Deelname: 12 euro, met BOp-kaart 10 euro, Paspartoe-kansentarief 2 euro. Koffie, voordracht en optreden inbegrepen. Deelname voordracht met lunch: 32 euro, met BOp-kaart 30 euro, Paspartoe-kansentarief 22 euro. Code 41715.

 

Brussels Ouderenplatform
Deel dit