Nieuwjaarsconcert | Bigband KCB

Big Band 2019 maart Jhon Clayton (f Pepa Niebla, The Fog House Photography)
Concert
Data
,
20:00
to
21:30
Location
Concertzaal, Regentschapsstraat 30 Brussel
Prijs
€10/€5/€0
Reservation
Zie onderaan de pagina of telefonisch: 0476 07 58 47

Dit jaar wordt het nieuwe jaar ingezet met de swingende en energieke maar vooral feestelijke klanken van de Bigband van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Het programma van het nieuwjaarsconcert staat in het teken van de wonderbaarlijke Amerikaanse jazzgitarist en componist Pat Metheny. Reeds in 1975 was Pat Metheny een muzikaal rijzende ster toen hij op zijn 21ste het succesvolle album ‘Bright Size Life’ opnam met de virtuoze bassist Jaco Pastorius. In 1985 had hij, samen met David Bowie, een grote hit met de song 'This is not America'.

Pat Metheny en Lyle Mays vormen tot vandaag het hart van de ‘Pat Metheny Group’ die niet minder dan 10 Grammy Awards in de wacht heeft gesleept. De KCB-Bigband staat onder de artistieke leiding van Lode Mertens die, naast docent jazz aan ons Conservatorium, sinds 1995 vast lid is van het befaamde Brussels Jazz Orchestra waarvoor hij ook componeert en arrangeert. Warm aanbevolen!

Onder leiding van

Lode Mertens

Programma rond

Pat Metheny

Deze avond is gratis voor kinderen onder de 12 jaar oud, leden, werknemers en studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles, RITCS en EhB.

Schrijf u hier in

Deel dit