Symfonieorkest | Footprints | Mendelssohn in de voetsporen van Mozart

Symfonieorkest | Footprints | Mendelssohn in de voetsporen van Mozart
Concert
Data
,
20:00
Location
Concertzaal, Regentschapsstraat 30 Brussel
Prijs
€10/€5/€0
Reservation
Vereist | zie onderaan

Footprints | Mendelssohn in de voetsporen van Mozart

Mendelssohn en Mozart hebben meer gemeen dan op het eerste zicht zou lijken. Hun muziek ademt eenzelfde puurheid, natuurlijkheid en spontaniteit.

Mendelssohn, die door Schumann de Mozart van de 19e eeuw werd genoemd, voltooide net als Mozart de werken volledig in zijn hoofd, alvorens ze aan het papier toe te vertrouwen. Al op heel vroege leeftijd gaven ze allebei blijk van een uitzonderlijk muzikaal talent. De Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832), die de beide componisten nog had gekend als jonge kinderen, vergeleek Mendelssohn meteen met het wonderkind Mozart. Doorheen dit programma volgen we Mendelssohn die in de voetsporen treedt van zijn 53 jaar oudere muzikale tweelingbroer.

Dirigent

Wouter Lenaerts
 

Solist

Alice Van Leuven, viool
 

Orkest

KCB studenten van de afdelng Muziek - Klassiek
 

Programma
 • Felix Mendelssohn, Ouverture ‘Die Hebriden’
 • Wolfgang Amadeus Mozart, Vioolconcerto Nr. 5 in A (K219)
 • Felix Mendelssohn, Schotse Symfonie Nr. 3 in a (Op.56)

 

Het uitgebreid programmaboekje kan men hier downloaden.

Reservaties & Kortingstarieven

Dit event is gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Eveneens voor werknemers en studenten van het KCBCrBRITCS en EhB, zij mogen een tweede persoon naar keuze gratis meenemen om zo kennis te laten maken met onze prachtige instelling. Breng zeker het adequate identiteitsbewijs mee.

Behoor je tot bovenstaande categorie? => Reserveer hier jouw gratis ticket(s).
 

Voor alle andere categorieën verwijzen we naar de ticketshop van Flagey => Reserveer hier jouw (al dan niet met kortingstarief) ticket(s).

Wij bieden een kortingstarief aan voor senioren en groepen vanaf 10 personen. Breng zeker uw identiteitsbewijs mee.

Covid Safe Ticket?

Wij hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen en dit op een aangename en veilige manier. Het KCB gebruikt voor dit evenement dan ook het Covid Safe Ticket.

Goed om te weten:

 • Bereid jouw bezoek nu al voor en bekijk de webpagina over het Covid Safe Ticket. Dit ticket kan ook afgeprint worden.
   
 • Stel dat je niet aan een Covid Safe Ticket geraakt, dan kan je een negatieve test voorleggen die geldig moet zijn binnen de beperkte uren van staalafname. De uren zijn afhankelijk van welke soort test er gebruikt is geweest. Zo'n test kan iedereen verkrijgen bij een apotheker of dokter. Zie hier voor meer info. 
   
 • Iedereen die deel uitmaakt van het publiek moet een geldig Covid Safe Ticket of een negatieve test voorleggen, hierdoor kunnen we zonder mondmasker en zonder social distancing genieten van het evenement.
   

Omdat we ergens tussen de onderwijs – en cultuursector zweven en ook nog eens gevestigd zijn in Brussel, is het niet eenvoudig om deze richtlijnen in kaart te brengen, bovendien kunnen de maatregelen spoedig veranderen. We proberen jullie zo goed en zo snel mogelijk te informeren. 

Bedankt om deze richtlijnen te respecteren, zo kunnen we blijven musiceren. 

Deel dit