Toots Thielemans Jazz Award | 12e editie

Toots Thielemans Jazz Award | 12e editie KCB 2022
Prijsuitreiking
Data
,
20:00
to
22:30
Location
Bozar - Zaal M, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs
€5 / €0
Reservation
Reservatie vereist | zie onderaan

De TTJA

De Toots Thielemans Jazz Award is een initiatief van het Koninklijk Conservatorium Brussel en wordt uitgereikt aan de meest verdienstelijke student(en) uit de jazz-afdeling. Het conservatorium schenkt de winnaar een geldprijs van 5000 euro en biedt hem/haar een concert aan. Op deze wijze wil onze instelling jong jazztalent stimuleren om het beste van zichzelf te geven en zo de fundamenten te leggen voor een latere carrière. Het is wijlen Toots Thielemans die zijn naam persoonlijk verbond aan deze prijs die in 2022 aan zijn twaalfde editie toe is, het KCB nodigt u van harte uit op deze viering.

En de winnaar is

Voor deze editie gaat de Toots Thielemans Award naar Jasen Kalil Weaver, een jonge contrabassist uit New Orleans die dankzij de Master Mind beurs van de Vlaamse Gemeenschap zijn masterdiploma behaalde aan het KCB. Vooraleer hij aan het KCB kwam studeren was Jasen reeds een veel gevraagde bassist die zijn sporen verdiende bij onder andere Jason Marsalis, Dee Dee Bridgewater en nog het New Orleans Jazz Orchestra. Hij zal op 10 mei een set brengen met eigen werk, uitgevoerd door zijn internationale sextet.  

Kom meer te weten over Jasen Weaver.

Toots Thielemans Jazz Award | 12e editie KCB 2022

Toots 100 & Beyond

Toots Thielemans Jazz Award | 12e editie KCB 2022

In het kader van een internationaal colloquium Toots Thielemans (1922-2016). A Century of Music across Europe and America (9 -11 mei 2022) werken KBR en Bozar samen met de twee Brusselse muziekconservatoria (KCB & CrB) om je te verwelkomen op Toots 100 & Beyond: een creatieconcert rond de composities van de auteur van Bluesette. Een ensemble van jonge talenten uit beide conservatoria zal een reeks speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde stukken ten gehore brengen, gebaseerd op die van Toots.

Tickets

Ben je student of personeelslid van het KCB of EhB, reserveer je gratis ticket(s) hier.
De reservaties zijn afgesloten.
 

Behoor je niet tot de bovenstaande categorie, reserveer je ticket(s) hier.

Deel dit