Michel Bisceglia | Masterclass compositie en filmmuziek

Michel Bisceglia | Masterclass compositie en filmmuziek KCB FEB 2020
Masterclass
Data
,
10:30
to
16:00
Location
Kleine Concertzaal, Kleine Zavel 5 Brussel
Prijs
Gratis
Reservation
Geen

Michel Bisceglia

Michelino Bisceglia (°1970) werd in België geboren in een familie van Italiaanse afkomst.

Michelino Bisceglia componeerde al soundtracks voor meerdere speelfilms. Sommige van deze films werden vertoond op het Filmfestival van Cannes en het Internationaal Filmfestival van Venetië. Zijn soundtrack voor de film "Marina" (over de jeugdherinneringen van Rocco Granata) won een World Soundtrack Award in 2014. Bisceglia arrangeert, orkestreert en dirigeert af en toe ook soundtracks voor andere filmcomponisten. Zijn bijdrage aan de animatiefilm "Cafard", gecomponeerd door Hans Helewaut, won ook de World Soundtrack Award 2016 voor beste Belgische score. En recentelijk heeft hij de partituur van de film "Racer and the Jailbird", gecomponeerd door Raf Keunen en geregisseerd door Michaël R. Roskam, georkestreerd en gedirigeerd.

Michelino Bisceglia is ook bekend als jazzpianist. Als solist en sideman nam hij tientallen platen op voor bekende labels als o.a. RCA Viktor, Blue Note, Enja.  Bisceglia werd twee keer genomineerd als beste Belgische jazzmuzikant van het jaar en heeft met zijn eigen jazztrio op tal van internationale jazzfestivals opgetreden.

Op 18 februari komt Michelino Bisceglia naar het Koninklijk Conservatorium Brussel om zijn kennis met ons te delen. De Masterclass gaat door van 10:30 tot 13:00 & van 14:00 tot 16:00 in de Kleine Concertzaal van de Kleine Zavel 5.

Iedereen is van harte welkom om deze Masterclass gratis en zonder reservatie bij te wonen.

Deel dit