GEANNULEERD Symfonieorkest KCB

Symfonieorkest Norrington okt2018 (f Pepa Niebla, The Fog House Photography)
Concert
Data
,
20:00
to
21:30
Location
Concertzaal, Regentschapsstraat 30 Brussel
Prijs
€10/€5/€0
Reservation
Zie onderaan de pagina of telefonisch: 0476 07 58 47

Beste allen, door de huidige situatie is dit evenement GEANNULEERD. Meer informatie volgt spoedig.

Terwijl het schandaal van Le Sacre du Printemps de Eerste Wereldoorlog inluidde, koos de Russische componist Igor Stravinski, na de wereldbrand resoluut voor het Neo-Classicisme. Sonore strijkersklanken, fris en vrolijke muziek met af en toe een karikaturale knipoog naar de moeilijke ritmes en samenklanken van Le Sacre: dat zijn de ingrediënten van zijn Pulcinella Suite en Concerto in D.

Ludwig van Beethovens zevende symfonie werd door Richard Wagner vanwege de levendige ritmes ook wel de ‘apotheose van de dans’ genoemd, zijn uitspraak is alom bekend: “Alle tumult, al het verlangen en het stormen van het hart, komt hier samen in de zalige brutaliteit van puur geluk. Het neemt ons met wilde kracht mee door de natuur, door alle stromen en zeeën van het leven, schreeuwend in zelfbewustzijn terwijl we met deze sferische dans door het universum galmen. Het is dans op zijn best, de grootsheid van lichamelijke beweging samengevoegd in een ideale toonvorm”.

 

Dirigent

Etienne Siebens

 

Programma

  • Igor Stravinsky, Concerto in D for string orchestra
  • Igor Stravinsky, Pulcinella Suite
  • Ludwig van Beethoven, Symphony No. 7

 

Deze avond is gratis voor kinderen onder de 12 jaar oud, leden, werknemers en studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles, RITCS en EhB.

Schrijf u hier in

Status message

Sorry...This form is closed to new submissions.

Deel dit