SONICO | Workshop Tango

SONICO workshop Tango bij KCB
Workshop
Data
,
9:30
to
17:00
,
9:30
to
17:00
Location
Kleine Concertzaal, Kleine Zavel 5, 1000 Brussel
Prijs
Gratis toegang
Reservation
Registreren voor de workshop is niet meer mogelijk.

Een kritische benadering van Tango Uitvoeringspraktijk

Er bestaat een enorm gebrek aan stijlkennis wat betreft de interpretatie van Astor Piazzolla’s muziek en tango in het algemeen, wat vaak resulteert in zwakke en weinig onderbouwde uitvoeringen. Eén van de meest voorkomende valkuilen die aan de basis liggen van deze gebrekkige uitvoeringspraktijk, is het feit dat tango-partituren slechts een vertrekpunt zijn voor interpretatie en niet in een functie van Urtekst als het ultieme einddoel van een uitvoering dienen te worden beschouwd. Dit kan je bijvoorbeeld vergelijken met de tekst voor een theaterstuk. Daarom is het belangrijk om dit genre kritisch te benaderen en komaf te maken met deze tendens door de interesse van studenten (zowel klassieke als jazz) voor tango uitvoeringspraktijk aan te wakkeren.

Het Brussels ensemble SONICO willen met deze tweedaagse workshop onze studenten de "ins en outs" van deze muziekstijl aanleren om hun zo meer mogelijkheden bieden in hun professionele toekomst.

Pedagogisch Team                                                                                                                                                                           

Stephen Meyer, viool
Ivo De Greef, piano
Ariel Eberstein, contrabas
Lysandre Donoso, bandoneon
Alejandro Schwarz, gitaar

SONICO

SONICO werd opgericht in 2015 in Brussel (België) en is de enige groep ter wereld die zich toelegt op het herwaarderen en uitvoeren van de muziek van Eduardo Rovira. Origineel zijn ze als kwartet gestart, maar intussen is SONICO uitgegroeid tot een 10-koppig multinationaal ensemble, één van de weinige gespecialiseerde moderne tango-orkesten in Europa. De groep weet zich niet enkel te onderscheiden met zijn historisch onderbouwde tango-uitvoeringen, maar eveneens door hun archeologisch archief-onderzoek: via hun gedetailleerd transcriptie-werk brengt SONICO verloren en onuitgegeven repertoire opnieuw tot leven.

Kom meer te weten over SONICO.

Naast deze workshop geeft SONICO ook een concert op donderdag 30 november. 

Deel dit